Du kan sikkert huske fra din egen barndom, at det var sjovt at have en måde at følge med, når du selv voksede. Mindre søskende kunne drille de ældre, når de nærmede sig deres højde, og de venner, der kom på besøg, kunne få afklaret, hvem der var den højeste. Nogle vælger at måle højden ved simpelthen at tegne streger på en væg i hjemmet, men det er ikke en gangbar løsning. Hvis du bor i lejebolig, er det ikke tilladt, og det ser mildest talt heller ikke kønt ud med blyantsstreger på væggen midt i stuen. Når dine børn bliver ældre, er det måske heller ikke så rart for dem, hvis alle gæster kommer forbi en højdemåler, der viser, at lillesøster er højere end storebror eller noget i den dur.

En farverig plakat

Hos Villavejen finder du et bredt udvalg af højdemålere, der på en praktisk og personlig måde hjælper dig med at holde styr på dit barns højde. Den mest enkle løsning er at købe en af vores plakater, der, udover et farverigt motiv og et sødt citat i den ene side, har en forstørret lineal i den anden side. Det eneste, du skal gøre, er at måle op, så måleren hænger i den rette højde i forhold til det, der står på plakaten. På plakaten kan du diskret markere med tusch eller med klistermærker med små tal, hvilken højde dit barn har i forskellige aldre. Det smarte ved denne løsning er, at den sagtens kan anvendes til flere børn, og den er nem at tage med, hvis I eksempelvis skal flytte, eller barnet går fra at dele et værelse til at få sit eget.

Højdemåler der vokser på væggen

Hvis du gerne vil holde børneværelset i neutrale farver, kan du vælge en højdemåler i egetræsfiner. Disse er ligeledes tilgængelige i andre farver, hvis du har et bestemt tema i tankerne. Med højdemåleren i egetræsfiner bestemmer du selv udformningen. Højdemåleren består af en stak med små plader i egetræsfiner i en form, du vælger fra sortimentet, hvorpå der står “1 år”, “2 år” og så fremdeles. Ideen er, at du hvert år, helt oplagt kunne det være at gøre det på barnets fødselsdag, måler højden og hænger en plade på væggen. Således står der ikke på pladen, hvor højt barnet er, men derimod kan du, i samarbejde med barnet, beslutte, om pladerne skal hænge i en lige linje, gå skråt opad eller danne en anden sjov form, I helt selv kan bestemme jer for.

Passer godt til børneværelsets indretning

Udover at hænge højdemåleren op i en anderledes, fantasifuld form kan du og dit barn vælge, hvilket omrids I foretrækker til pladerne. I kan vælge en maske, hvis børneværelset i virkeligheden er et hovedkvarter for en bomstærk superhelt, en sommerfugl til blomsterbarnet eller simpelthen et hjerte til guldklumpen. Dermed er der mulighed for at vælge en udformning, der passer specifikt til værelsets tema, eller beslutte sig for en form, der er mere neutral og falder i hele børneflokkens smag. For eksempel er højdemåleren med form som en sky, noget de fleste børn vil synes om, hvad enten de drømmer om at gå på månen eller flyve til Mauritius.

Markér livets milepæle

Pladerne i egetræsfiner fås også i en sekskantet form, der er samme størrelse som de designplader, vi forhandler her hos Villavejen. Designpladerne viser milepæle fra dit barns liv, såsom tidspunkt for fødsel, vægt og højde, stjernetegn, hvornår barnet fik sin første tand eller lærte at kravle og gå. Du kan også få designplader, der fremhæver, hvilke interesser I har i familien eller en plade med barnets navn. Navne på øvrige familiemedlemmer kan fungere som en dynamisk stamtavle på væggen, hvor det er oplagt at hænge billeder op ved siden af navnene, således at de små skolebørn eksempelvis kan lære sig selv at stave mormors navn. Højdemåleren passer glimrende ind i denne sammenhæng, der viser dit barns udvikling på mange områder, og der er ingen tvivl om, at dit barn vil få stor glæde af at have en flot væg med hans eller hendes egen historie på sit værelse. Det vil uden tvivl give anledning til nogle sjove samtaler i hjemmet, når barnet kan vise gæsterne sin flotte væg og bagefter spørge dem, hvilket stjernetegn de er?

En højdemåler giver god kropsforståelse

At have en sjov højdemåler på væggen kan hjælpe dit barn til at forstå sin egen krop bedre. Til daglig mærker man jo ikke, at man bliver større og måske snart skal starte i skole. Med højdemåleren kan man tydeligt se, at der sker noget, selvom det kan virke som noget trylleri, far og mor finder på. Hvis dit barn er så heldig at få mindre søskende, er det meget nemmere at forklare, at lillebror eller søster ligger inde i mors mave og faktisk har plads nok til pjat og pjank, når man kan pege på væggen og se, hvor lille man selv var ved fødslen. Når den lille kommer til verden, vil storesøster med garanti have det sjovt med at gætte på, hvilke tal der skal stå på babyens designplader på væggen, og hvor den anden højdemåler skal hænge.

Indret et legehjørne i stuen

 

Du kan kreere dine helt egne ord og sætninger med vores tekster og bogstaver – det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad der skal stå på væggen hjemme hos jer. Mange af vores kunder har udfoldet deres kreativitet med vores tekster og eksempelvis skrevet ’legehjørnet’ på væggen. Det giver dig mulighed for at dedikere et hjørne i eksempelvis stuen til leg og sjov, så dit barn ved, hvor der må leges, og hvor der skal være plads til voksenhygge. Det er både flot og dekorativt at se på, men tjener også et praktisk formål. Du kan også bruge vores tekster i entreen, sammen med vores mange forskellige knager, så du kan lave en garderobe til din lille superhelt eller prinsesse. På denne måde bliver det med garanti sjovere at hænge jakken på plads, når man kommer hjem. I bund og grund kan vores tekster og bogstaver både fungere som dekorative ting i hjemmet, men også have et praktisk formål.
Og hvem siger, at det kun er børnene, der må have tekster og citater hængende på værelset? Mange af vores kunder laver også deres helt egne og unikke citater og placerer dem i køkkenet og soveværelset – citater og tekster er altså ikke kun for børn!

 

Udfold din fantasi på væggen

Når dit barn en dag når den alder, hvor det ikke længere er sjovt at holde øje med højden, fordi den ikke forandrer sig, kan du sagtens beholde din højdemåler. Du kan vælge at lade den blive hængende på væggen som et personligt kunstværk, der fortæller dit barns historie, eller du kan lade den markere noget helt nyt. Hvis du har valgt en hjerteform på højdemåleren, er den oplagt at bruge til at markere, hvor længe mor og far har været gift, men det kan lige såvel bruges til at vise, hvor gammel den skæve kaktus i vindueskarmen er, eller noget andet skørt du finder på. Med andre ord er der ingen grænser for, hvordan højdemåleren kan anvendes, og det er kun din fantasi eller frie vægplads, der sætter begrænsningen.