De fleste forældre nyder at læse højt for deres børn og skabe nogle hyggelige stunder ved at pege, læse, synge eller røre ved sjove bøger for de mindste. Forskning viser da også, at børn, der får læst meget højt, har større chance for at blive ivrige læsere, når de vokser op. Oplæsningen er derudover med til at udvide barnets ordforråd, fordi der bliver brugt nogle ord, de ikke hører andre steder. Hvis der sker noget i barnets liv, som kan være svært at tale om, som eksempelvis skilsmisse, sygdom eller død, kan bøger om emnet gøre det nemmere for barnet og den voksne at tale om.

En udstilling, man godt må røre ved

Det er en rigtig god idé at udstille dit barns bøger på en sjov og fantasifuld måde, så hun eller han bliver inspireret til selv at finde en bog frem og begynde at læse. En oplagt måde at gøre det på, er ved at hænge hylder op, hvor bøgerne kan stå med forsiden synlig. Dette er er smart, fordi før dit barn kan læse titlen på bogen, husker hun billedet på forsiden. Derudover er det en nem måde at få noget farve og fantasi ind på børneværelset, og det er meget sjovere for dit barn med nogle bøger, der gerne må kigges i, end et billede i en dyr ramme, de ikke må som meget som trykke næsen mod.

Placer bøgerne, hvor der læses

Det er selvfølgelig vigtigt, at hylderne hænger i en højde, hvor dit barn selv kan nå det – ellers er der ikke meget sjov ved det. Det kan også være praktisk at have en hylde med bøger tæt på sengen, så I nemt kan vælge en bog til godnatlæsningen. Her skal du blot tænke på, at den ikke hænger alt for tæt på sengen, så guldklumpen ligger og bladrer i billedbøger, når der er blevet sagt godnat. Du kan også med fordel overveje, om dit barn skal have sin egen bogreol i stuen, hvor de voksne sikkert også sidder og læser i ny og næ. Dit barn vil med garanti føle sig stolt, når hendes egne bøger står sammen med mors og fars.

Gør det nemt for dit barn

Billedhylder, hvor barnets bøger udstilles, er mest oplagte, når dit barn mest læser billedbøger. Så snart bøgerne får en vis tykkelse, bliver det besværligt at stille dem på hylderne, og der er plads til flere, når de står med ryggen udad på en reol. Udstillingshylden til billedbogslæsere skal, udover at hænge i en børnevenlig højde, være bred nok til, at det er nemt at placere bøgerne på den. Hvis det er besværligt, kan de små arme hurtigt blive trætte af at gøre forsøget med at stille bøgerne på plads, med et besværligt roderi til følge. Udover at sørge for at boghylderne på børneværelset har en ordentlig bredde, kan du med fordel vælge en hyldefront at dekorere boghylden med. Med den får du en ekstra høj kant på hylden, så bøgerne har sværere ved at falde ned.

En hylde, der passer til dit barns fantasi

Hos Villavejen har vi et stort udvalg af hyldefronte, som ikke bare tjener et praktisk formål, som det hurtigt kan blive for kedeligt med for mange af på børneværelset. Vores hyldefronte

fås nemlig i mange varianter, der bidrager til det personlige udtryk på børneværelset. Hvis du for eksempel har en traktorentusiast og en superheltefan derhjemme, og de deler værelse, kan de få hver deres boghylde med en hyldefront, der gør det nemt at se, hvor “Bondegårdens maskiner” og læseletbogen om Batman hører til. Hyldefronterne fås tilmed i versioner med forskellige tekster, såsom “Godnathistorier” til sengegavlen eller “Der var engang” til eventyrbøgerne, der læses under sengehimlen iført en lyserød prinsessekjole i tyl. Når hylden ikke bare er en kedelig, hvid version, men har et udseende, der passer til dit barns leg og fantasiverden, er det nemmere at huske, hvor tingene står og en lille bitte smule sjovere at rydde op igen.

Oprydningen bliver (lidt) sjovere

Når bøgerne står fremme, slipper du som forælder for at blive tilkaldt hvert øjeblik for at finde en ny bog, fordi dit barn har let ved selv at finde frem til den. Når du beder dit barn om at rydde op, går det nok ikke altid lige tjept for sig. Men det er ikke nødvendigvis, fordi hun ikke gider at rydde op. I nogle tilfælde kan det handle om, at dit barn synes, det er besværligt at pakke tingene væk, hvis du har bestemt, at de hører til nede i en skuffe eller i et skab. Med en boghylde kan du få ro i hovedet, fordi der ser ryddeligt ud, samtidig med at dit barn kan glæde sig over, at de gode bøger står frit fremme, hvor de kan ses.

En sammenhængende stil på børneværelset

Hvis du gerne vil undgå, at indretningen på børneværelset bliver for rodet med for mange ting, der har forskellige mønstre eller farver, er der hjælp at hente hos Villavejen. De fleste af de designs, du kan få til hyldefronten på dit barns værelse, fås også på andre af vores produkter. Står du overfor at skulle indrette et helt børneværelse, er Villavejen et oplagt sted at starte, da du her finder et bredt udvalg af produkter, der er med til at skabe en god atmosfære på børneværelset. Når du vælger en boghylde, en lampe eller et spejl, der passer til dit barns interesser og behov, vil de føle sig mere hjemme på værelset og blive gladere for at lege der. Det kan måske være svært at overtale en femårig til, at de fastelavnsmasker, perlekæder og fodboldmedaljer, som mor og far er trætte af at fjerne fra vindueskarmen, når der skal støves af, skal hænge på en knagerække. Det lyder lidt kedeligt, ikke? Men når knagerækken bliver til en mariehøne, robot eller flyvende luftballon, er det straks mere interessant og kan indgå som en del af dit barns leg. Med et sammenhængende tema i de mindre tilbehørsting på værelset kan du vælge noget mere neutralt, når det kommer til de store møbler som seng og tøjskab, så du ikke skal lave en stor omrokering, når dit barn en dag ikke længere vil have traktortema på værelset.

Dansk design og høj kvalitet

 

Når du køber interiør til børneværelset fra Villavejen, kan du altid være sikker på, at det er den bedste kvalitet, du får ind af døren. Alle vores produkter er håndlavede, og der bliver altid kræset om selv den mindste detalje. Vi er heller ikke bange for at lege med forskellige farver og former, som kan kickstarte dit barns kreativitet. Det betyder nemlig meget, at dit barn bliver introduceret for flotte farver og sjove former allerede tidligt i livet. Derfor vil du også opleve, at mange af vores produkter kan købes i mange forskellige farver, samt at motiverne går igen på mange af vores produktkategorier. Vi designer også selv alle vores produkter, og en gang imellem er det endda vores kunder, som har en god idé til nye produkter i sortimenter. Vi er altid interesserede i at høre fra dig eller din lille guldklump, hvis I ligger inde med en god idé til et nyt design. Besøg Tegnebrættet og læs meget mere om, hvordan I bærer jer ad, hvis I har en god og kreativ idé til et nyt produkt, der passer ind i vores sortiment.
Husk, du får altid fri fragt, hvis du køber for mere end 499 kroner, og vi sørger for, at du har din pakke i hånden hurtigst muligt. Du er ydermere også velkommen til at kontakte vores kundeservice, såfremt du skulle have nogen spørgsmål – vi tager altid telefonen, så vi kan guide og hjælpe dig på bedst mulig vis.