For mange kan det være en svær beslutning at købe en dåbsgave, når der er kommet en lille ny i familien. Det kan gøre det svært at træffe et valg, der føles rigtigt helt ned i maven, hvis du eksempelvis stadig som voksen går med en halskæde, du fik til din dåb, eller på anden vis er stærkt knyttet til en dåbsgave. I stedet for at få koldsved ved tanken om, hvad der vil glæde den lille eller i første omgang i højere grad dennes forældre, bør du glæde dig over, at du er inviteret til at tage del i den første mærkedag i barnets liv, og at din gave kan være en måde for barnet at mindes dagen på.

En gave, der glæder med det samme

Forældre til et barn i dåbsalderen bliver glade for al den hjælp, de kan få. Det betyder, at alle gaver, der er nyttige for deres barn nu eller i fremtiden, med garanti vil blive modtaget med store smil. Imidlertid kan det måske være svært at se det dejlige i at modtage en enorm papkasse med en flere meter lang racerbilsbane, der er dømt til at optage plads i garagen i de mindst fem år, der går, før poden har den rette alder til at interessere sig for den. Lad derfor være med at vælge en gave, som du eller dine egne børn, der ikke er jævnaldrende med dåbsbarnet, godt selv kunne tænke jer, og overvej, hvad der giver mening for den familie, I skal til dåbsfest ved. Det sikre valg er at gå efter en gave, som både barn og forældre får glæde af med det samme eller inden for nærmeste fremtid. Eventuelt kan du give en todelt gave, hvor den ene pakke er et stykke legetøj, der er aktuelt for barnet at bruge nu, og den anden pakke kan være noget, dåbsbarnet vil sætte pris på som voksen.

Hvilke ønsker har mor og far?

At vælge en gave til et lille menneske, der knapt nok foretager sig andet end at sove, spise, lave i bleen og måske kaste med en rangle i ny og næ, kan sætte de små grå på prøve. Når man giver gaver til større børn eller voksne, tænker man som regel over, hvad der passer til dem som personer, og det kan faktisk også være en god indgangsvinkel til at vælge en dåbsgave. Hvis forældrene bliver glade for gaven, er der større sandsynlighed for, at barnet også bliver det. Med tanke på, hvad mor og far går mest op i, når det kommer til den lilles ve og vel, kan det måske være lettere at vælge en gave, der falder i god jord.

Skab hygge på børneværelset

Et godt sted at fokusere på, når man køber en dåbsgave, er børneværelset. Hvis den lille ikke har sit eget værelse, kan det være puslebordet eller hjørnet i soveværelset, hvor barnets seng står. Forældrene har måske ikke haft tid og overskud til at skabe nogle hyggelige kroge til barnet, da det hurtigt kan blive anskaffelsen af det rent praktiske udstyr, der er i fokus. Det har dog stor betydning, at der skabes nogle omgivelser for barnet, der er behagelige, og hvor der måske endda er noget, der kan underholde eller distrahere, mens mor eller far skifter bleen eller giver guldklumpen en ny sparkedragt på.

Unik belysning til de sene nattetimer

Hos Villavejen har vi utallige bud på skønne gaveideer, der skaber en hyggelig stemning på børneværelset, men samtidig har en praktisk funktion. Vores store udvalg af natlamper fås i mange fantasifulde udformninger, så du stensikkert kan finde én, der vil passe godt ind i den lilles sovekrog. Du vil finde alt lige fra sommerfugle, tigre eller luftballoner til skyer, rumraketter og kaktusser, og derudover kan barnets navn indgraveres i natlampen for at give et personligt præg. Mere end bare at være et dekorativt indslag vil dåbsbarnets forældre kunne glæde sig over, at lampen giver dem mulighed for at tænde lys, når barnet vågner midt om natten og skal skiftes. Med det dæmpede lys, lampen afgiver, undgår forældrene, at barnet eller de selv bliver lysvågne i løbet af det natlige intermezzo, og dermed kan de let sove videre, når bleen er skiftet.

Et spejl skaber sjove stunder for hele familien

Du kan også med stor fordel udvælge et spejl i en sød form, der vil være kilde til mange smil hos både den lille og forældrene. Små børn kan ofte bruge meget tid på at betragte deres spejlbillede, og det giver anledning til mange sjove øjeblikke derhjemme. Særligt morsomt er det, når barnet opfører sig, som var det ikke dens eget spejlbillede, men en helt ny legekammerat, der viser sig i spejlet. Når barnet begynder at kravle, kan spejlet hænges op i en højde, hvor den lille kan se sig selv i bevægelse og dermed blive nysgerrig på, hvem det er, der holder øje med dem i den anden ende af lokalet. Det kan også være hyggeligt at placere spejlet ved puslebordet, så barnet fokuserer på sit eget spejlbillede og dermed ikke bliver sur over at få skiftet tøj eller skulle vaskes. Spejlet til dåbsgaven kan fås i en sej udgave som et piratskib eller Batmans maske, men også som en sky, elefant eller sommerfugl. Uanset stilen på børneværelset kan du finde et flot spejl, der vil passe godt ind.

Personlig vægdekoration er en dejlig idé til dåbsgaven

Hvis du vil give en helt unik gave til dåbsbarnet, der vil gøre forældrene glade og være spændende for barnet at have i fremtiden, kan du udvælge en af vores designplader. Det lyder måske lidt abstrakt, men en designplade er en ganske håndgribelig måde at huske barnets fødsel og andre vigtige mærkedage på. Pladerne er sekskantede stykker egetræsfiner, der kan hænges op på væggen, lige hvor de passer ind. Det kunne for eksempel være ved puslebordet, hvor barnet, mens det er helt lille, vil synes, det er sjovt at røre ved pladen med den skøre form, og hvor det er sjovt for mor eller far at tænke på, at den halvstore baby, de pusler nu, har været halvt så stor for ikke så længe siden. Pladen kan også hænges op over sengen eller ved siden af et spejl, hvor de voksne tydeligt kan se forskellen på barnet nu, og eksempelvis da det lærte at kravle. Når barnet bliver ældre, er det rigtigt sjovt at se, hvor lille han eller hun har været, og at kunne se hvornår de fik deres første tænder. Designpladerne er en oplagt måde at dekorere børneværelset på en unik facon, der samtidig har et strømlinet udtryk, der undgår at blive rodet.

Fremhæv mærkedage eller andre detaljer

Med designpladerne vælger du selv, hvad du vil fremhæve i dåbsgaven. Du kan vælge en plade med barnets vægt, højde eller fødselsdato. Idet en stor del af dåben er at give barnet dets navn, kan du meget passende vælge en plade med dette og dato for dåben. Navnet på gudmor eller gudfar kan indgraveres på en plade, og det samme er gældende for mors og

fars og bedsteforældres navne. Designpladerne fås også i varianter, der fremhæver andre mærkedage, som eksempelvis hvornår barnet fik sin første tand, lærte at sidde selv, og begyndte at kravle eller gå. Der er mulighed for at vælge en plade med et pige- eller drengesymbol, ligesom du kan vælge barnets stjernetegn som motiv. De mange forskellige motiver, du kan vælge at give barnet i dåbsgave, kan være begyndelsen på nogle gode, lærerige samtaler mellem barnet og forældrene, når barnet vokser op. Hvis barnet senere hen er så heldig at blive storebror eller søster, kan det gøre det nemmere at forstå, at mor har et lille barn i maven, når pladen på væggen fortæller, at man selv kun vejede tre kilo, da man blev født. Det er også oplagt at lave en form for stamtræ på væggen, der kan kombineres med billeder af bedsteforældre og andre familiemedlemmer, barnet ikke ser så tit. Hvis mormors navn og billede hænger på væggen, føles det ikke som om, at hun er så langt væk, og barnet får mulighed for at “tale” med hende, når hun ikke er på besøg.

Fremvis familiens interesser

Designpladerne er særdeles oplagte som dåbsgave, fordi de skaber glæde i mange år frem og er dekorative samt gode til at sætte gang i nogle snakke med barnet om, hvor de kommer fra. Den lave pris gør også, at du ikke behøver begrænse dig til nogle få oplysninger, når du giver dem i gave, men sagtens kan købe et imponerende antal. Dermed er der plads til at skeje lidt ud med nogle af pladerne og vælge nogle motiver, der er mere for syns skyld. Du kan eksempelvis vælge nogle ikoner, der symboliserer familiens interesser. Det kunne være en fodbold til den sportsinteresserede familie, en flyver til globetrotterne, en kaffekop til cafégængerne og så videre. Med disse plader er det oplagt, at forældrene kan hænge nogle fotografier op ved siden af pladerne, som viser deres fælles oplevelser. Ved at give en designplade, der viser barnets personlige historie, giver du en gave, der har stor værdi for modtageren, uden at du bliver ruineret. Samtidig undgår du den pinlige situation, hvor forældrene ser sig nødsagede til at bede om kvitteringen, fordi barnet har fået flere af den samme gave, hvilket du nemt kan komme ud for, hvis du vælger en af de mere traditionelle dåbsgaver.

Praktik forklædt som fantasi

Du kan også vælge at give en dåbsgave, der vil være til stor glæde for særligt forældrene, når barnet bliver større: en knagerække. Her skal det indskydes, at det ikke er en hvilken som helst knagerække, vi henviser til, men en knagerække med et sjovt motiv, der passer godt ind på børneværelset. Hos Villavejen har vi, som med alle vores produkter, knager i et væld af forskellige udformninger, der passer ind i prinsessekamre, cowboy-saloons, sommerfuglehuler, astronauttræningslejre eller hvilket som helst tema, der måtte være på barnets værelse. En knage med et sjovt udseende er en god løsning til et børneværelse, fordi det unægteligt er lettere at lokke guldklumpen til at rydde op, når rodet skal hænges op på en langhalset dinosauer, end hvis det skulle smides i en grå kasse. Det er dejligt for børnene, når de praktiske ting på værelset kan indgå i legen, så de ikke skal føle, at mor og far fylder værelset med en masse kedelige ting. Selvom knagerækken ikke har megen funktion for et barn i dåbsalderen, kan det stadig være sjovt at kigge på og røre ved, hvis det hænger inden for barnets rækkevidde.

En dåbsgave med personlighed

Når du køber en dåbsgave fra Villavejen, giver du en gave, der ikke bare har en praktisk funktion i familiens hverdag, men også passer til deres specifikke stil og historie. På den måde glæder du både barn og forældre, og du kan være sikker på, at din dåbsgave vil blive både brugt og husket i mange år fremover. Når produkter, der for det meste udelukkende har en praktisk funktion, bliver pakket finurligt og fantasifuldt ind, bliver det rart for børnene at have på værelset, og de vil beholde det i lang tid, hvilket sparer forældrene for konstant at skifte møblementet ud. Når du giver en designplade, der repræsenterer barnets eget liv, i dåbsgave, giver du en meningsfuld gave, der bidrager til en simpel, men personlig stil. Designbevidste forældre vil med garanti også sætte pris på vægdekorationer til børneværelset, der ikke har 48 forskellige farver og passer i en afdæmpet, men legende stil.

En gave med lang levetid

Med en af disse dåbsgaver giver du en gave, der kan tages i brug med det samme, men som samtidig bidrager til et personligt look, der indbyder til leg og sjov i hverdagen. Mange af gaverne kan bruges på forskellige faconer, alt efter hvor gammelt barnet er, og dermed skaber det glæde mange år frem i tiden. En sådan gave tjener et praktisk, men også fantasifuldt formål og er dermed ideel til en dåbsfest, hvor det ofte kan være svært at finde den rette balancegang mellem praktiske behov og sjovt legetøj.